Een weldadig kopje thee is vanaf het begin deel geweest van mijn tangle routine. Het draagt zoveel bij aan de 'zen' van het tanglen. Vreemd is dat niet, het zetten en drinken van thee, de theeceremonie, is een belangrijke activiteit in veel culturen en is een onderdeel van de Zen traditie.

In het inspirerende boek van Jella Verelst 'Het geluk van de boer - Zentangle® als inspiratiebron voor meer balans in het leven' las ik nog een treffende overeenkomst tussen Zentangle en thee. Jella refereert naar een groot theemeester uit de 16e eeuw, Sen no Rikyu, die het volgende zei over De Weg van de Thee:

'Tea is nought but this: first you heat the water, then you make the tea. Then you drink it properly. That is all you need to know.'

Net zoals we het beoefenen van Zentangle kunnen verheffen van enkel tekenen naar een meditatieve kunstvorm, kan een simpel 'theemomentje' veranderen in het beoefenen van De Weg van de Thee, of andersom,...

Tijdens de talloze kopjes thee uit mijn favoriete theeservies van Bunzlau Castle werd ik geïnspireerd door de patronen die zoveel overeenkomsten vertonen met de tangles die ik tekende.

En zo ontstond er een nieuw idee!

Vanaf nu kun je behalve voor de originele Zentangle tekenmaterialen in mijn webwinkel ook terecht voor een selectie van het mooie Bunzlau Castle theeservies.

Bunzlau Castle keramiek wordt handgemaakt en -gestempeld in Polen. Duurzaamheid is een van de belangrijkste kernwaarden bij de productie die met veel aandacht en zorg wordt gedaan. Het servies wordt gemaakt van wel 7 verschillende kleisoorten uit de omgeving van de fabriek en verf op basis van natuurlijke materialen en is oven-, magnetron- en vaatwasserbestendig. De verschillende collecties zijn heel goed te combineren, geschikt voor dagelijks gebruik en voor speciale gelegenheden. 

Laat je verrassen en inspireren door deze mooie producten!

Sen no Rikyu (1522-1591), Japanse thee meester die de theeceremonie perfectioneerde en tot kunstvorm verhief.