De jongste generatie kan kennis maken met de Zentangle methode door middel van Zentangle Apprentice™.

Wereldwijd maken kinderen vanaf een jaar of 4 prachtige kunstwerken met de Zentangle methode. De methode zelf verandert nauwelijks wanneer die aan kinderen geleerd wordt in vergelijking tot volwassenen.

De Zentangle Apprentice materialen (iets grotere tiles en robuustere pennen) zijn geschikt voor kinderen/jongere studenten (Apprentices) en sluiten beter aan bij het budget van scholen.

Zentangle  op school

Samen met collega CZT Ria Engelen van Tanglen met Engelen heb ik een gastles Zentangle gegeven op de Montessori Basisschool Roermond in een middenbouw groep (een gecombineerde klas van groep 3, 4 en 5). Het was zo'n succes dat we terug zijn geweest voor een tweede les. Ik start in het nieuwe schooljaar 2022-2023 met een lesprogramma bestaande uit een wekelijkse Zentangle les gedurende 8 weken in de midden- en bovenbouw. Ik kan niet wachten!

Zentangle Apprentice Project Pack 1

Zentangle Inc. heeft op 19 januari 2021 het eerste filmpje behorend bij het eerste Zentangle Apprentice Project Pack online gezet. Dit Project Pack is speciaal bedacht voor de vele kinderen die wereldwijd thuis zitten door de schoolsluitingen ten gevolge van de corona virus pandemie.

Er komt gedurende 4 weken steeds een nieuw filmpje online op Youtube op dinsdag en donderdag,

Geschikt voor tanglers van alle leeftijden!